Bakad Medelhavsketo -kyckling
Postat av Roland Koschinski på
Bakad Medelhavsketo -kyckling
Denna keto -kyckling från Medelhavet ur ugnen är fantastisk av flera skäl, den smakar bra, är mycket lättsmält och samtidigt lätt att förbereda!
Du behöver bara cirka 12 minuters aktiv arbetstid och sedan slocknar allt i ugnen och 20 minuter senare äter du din lunch eller middag med nästan inga kolhydrater
Ingredienser
Portioner: 4
400 g kycklinglår utan ben
400 g zucchini
300 g körsbärstomater
150 g fetaost
5 matskedar olivolja
1 nypa salt eller efter smak
1 tsk färsk ekologisk oregano
1 tsk färsk ekologisk timjan
1 gäng hackad färsk ekologisk basilika
Färsk svartpeppar från kvarnen
1.
Förvärm i gasugnen till 220 ° C (över- och undervärme). Förvärm även till 200 grader med cirkulerande luft
2.
400 g kycklinglår utan ben 400 g zucchini, 300 g körsbärstomater, 150 g fetaost
Kvarta och skiva zucchinin, halvera körsbärstomaterna och tärna kycklingbenet och fetaost.
Lägg allt i en stor skål.
3.
5 teskedar olivolja, 1 tsk salt eller, om du vill, 1 tsk färsk ekologisk oregano, 1 tsk färsk ekologisk timjan, 1 gäng hackad färsk basilika, nymalen peppar
Blanda allt väl med olivoljan och kryddorna och bred sedan ut på en plåt med bakplåtspapper.
4.
Sätt in plåten i ugnen och koka i den förvärmda ugnen i cirka 20 minuter.
Dela det här inlägget
- 0 kommentarer
- Taggar: glutenfri, recept