Ät ketogen - ät inte tråkigt eller intetsägande!Ketoost purjölöksoppan med köttfärs
Postat av Christina Eberhardson på
Ät ketogen - ät inte tråkigt eller intetsägande!
Superläckra recept som den här ketoost purjolökssoppan med köttfärs
Denna klassiker smakar krämig, kryddig och helt enkelt lugnande med bara 8,0 g kolhydrater per portion.
Det är verkligen enkelt att göra och det var så vi gjorde det
Ingredienser
Portioner: 4
800 ml grönsaksfond
500 g köttfärs
200 g bearbetad ost
200 g creme fraiche eller sur creme
1 purjolök
1/2 schalottenlök
1 nypa muskotnöt
Salt och peppar efter smak
1.
1 lök
Skala löken och skär den i små tärningar.
2.
1 purjolök
Tvätta purjolöken och skär dem i tunna strimlor.
3.
500 g köttfärs
Lägg lite värmebeständig rapsolja i en stor kastrull, tillsätt köttfärsen och stek i ca 2-3 minuter.
4: e
Sänk värmen lite och tillsätt lök och purjolök i grytan.
Stek allt i ytterligare 5 minuter.
Medan lök och purjolök svider i kastrullen, förbered grönsaksbuljongen.
5.
800 ml grönsaksfond
Tillsätt det färdiga grönsaksfondet och låt soppan sjuda i ca 10 minuter på medelvärme.
6: e
200 g bearbetad ost, 200 g creme fraiche eller sur creme
Tillsätt bearbetad ost och creme fraiche och koka upp soppan.
7: e
1 nypa muskot, salt och peppar efter smak
Krydda ost purjolöksoppan med salt, peppar och lite muskotnöt.
Var försiktig med saltet och tillsätt lite mindre först, eftersom den bearbetade osten redan innehåller mycket salt.
Om du gillade receptet hör vi gärna av dig!