Blogg

Laga gröt utan gryn eller bröd utan gluten

Postat av Roland Koschinski

Laga gröt utan gryn eller bröd utan gluten

Några recept på sportlov. KETO-gröt med kokosIngredienser1 matsked kokosolja (alternativt samma mängd smör)1 dl kokosgrädde (alternativt 1 dl vatten eller 1 dl grädde)1 matsked kokosmjöl2 ägg Instruktioner:Blanda alla ingredienser i en kastrullRör om på medelvärme. Inom några minuter är gröten färdig.Som grädde på moset lägg en klick smör och strö över kanel och sukrin(kan uteslutas). Man kan även ha lite bär, chiasylt, kardemumma eller annan smaksättning efter tycke och smak.  KETO-gröt med mandelIngredienser30 g smör1 ägg1 dl grädde (alternativt mandelmjölk)1 msk mandelmjöl1/2 tsk fiberhuskInstruktioner:Smält smöret på medelvärme i en liten kastrull.Rör i ägg, grädde, mandelmjöl och till slut fiberhusk. Gröten bränns lätt, så det är viktigt att röra om hela tiden.Rör...

Läs mer →

Nu kommer det strax finfin läsning till butiken!

Postat av Christina Eberhardson

Läs mer →

Nyttigare marsipan

Postat av Roland Koschinski

Nyttigare marsipan

INGREDIENSER 180 g finmalde mandlar  50 g SukrinMelis2 äggvitor(1-3 droppar mandel-essens) Topping:20 g mörk choklad UTFÖRANDE Blanda SukrinMelis, finmalde mandlar, äggvitor och mandel-essens. Smaka på marsipanen allt efter som du knådar ihop den, och tillsätter mer mandelmjöl eller SukrinMelis efter hur sött du gillar att ha det. Låt degen vila i ca 15 minuter, dela den i 12 lika bitar och rullar till kulor. Dela chokladen i bitar och lägg det i en plastpåse, smält i varmt vatten. Klipp av toppen.

Läs mer →

Sötningsguide

Postat av Roland Koschinski

Sötningsguide

Undrar du över vilket sötningsmedel som lämpar sig bäst till det du ska laga? Här kommer en översikt över de sötningsmedel vi säljer och deras egenskaper Sukrin Positivt: 0 kalorier. 0 kolhydrater. Naturligt ursprung och framställning. Unikt: Samma konsistens, smak och volym som socker. Sötningsgrad: Ca 70 % av socker. Användningsområden: Till allt som du vill använda strösocker till: över bär, frukt, gröt, yoghurt, keso, frukostblandningar och i bakverk som inte har för stor andel socker (upptill 20 % av totalinnehållet). Nackdel: Vid för stor mängd kan smaken upplevas som kylande/metallisk. Bakverk där man använder allt för stor mängd kan bli torrt...

Läs mer →

Ketopizza (low carb) grundrecept och förslag på fyllning

Postat av Christina Eberhardson

Ketopizza (low carb) grundrecept och förslag på fyllning

Pizzabotten:1 1/2 koppar strimlad mozzarella¾ kopp mandelmjöl2 msk gräddost1 äggVitlökssaltBakplåtspapper  Instruktioner:- lägg mozzarella och gräddost i en medelstor mikrovågsugnssäker bunke. -Kör i mikron i 1 min, rör om och sedan ytterligare 30 sekunder, rör om ( varning, väldigt varmt!)-Rör i ägg och mandelmjöl-Fukta händerna och platta ut degen tunt på bakplåtspapper. Den ska plattas jämnt med degliknande konsistens (om den är "trådig" har din ost stelnat för mycket - lägg bara tillbaka den i mikrovågsugnen i ytterligare 20 sekunder)-Gaffla degen för att undvika bubblor-Krydda med vitlöksalt-Sätt in i ugnen, 220 grader-Kontrollera den efter cirka 8 minuter och stick hål om det finns stora...

Läs mer →