Blogg med recept - Tips! Öppna gärna inläggen för bättre layout

Jordnötsgodis med SukrinSirup

Postat av Roland Koschinski

Jordnötsgodis med SukrinSirup

        Läckra, små jordnötsgodis - perfekt julgodis.       INGREDIENSER   150 g SukrinSirup Caramel / Guld   60 g Sukrin Gold   35 g smör 1 dl grädde 0,5 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver 60 g jordnötssmör   små konfektyrformer   -ev jordnötter till garnering   Prep:   Alla ingredienser, värms upp i en kastrull under omrörning, utom jordnötssmör. När allt smält bra samman, tillsätt jordnötssmöret.   Låt blandningen koka på medelvärme under omrörning i ca 15 minuter, tills karamellen tjocknar. Finger provet (När du lämnar en  bit kola i ett glas iskallt vatten, och karamellen sjunker till...

Läs mer →

Glögg utan tillsatt socker

Postat av Roland Koschinski

Glögg utan tillsatt socker

Njut av en av julens mysiga traditioner på ett hälsosammare sätt!Dela med sigSkriva utINGREDIENSERFör 2,5 l glögg:2 l vatten4 dl sockerfri hushållsjuice eller svartvinbärsjuice (oblandad)2 dl Sukrin Gold1 kanelstång5 kryddnejlika groddar¼ ts ingefära¼ - ½ ts kardemummaStrimlat skal från 1 tvättad clementin (inte den vita)NÄRMA SIGBlanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Låt glöggen dra under lock på svag värme i 30 minuter, gärna längre.Sila av glöggen och tillsätt gärna hackad mandel och russin/gojibär.

Läs mer →

Choclate Mousse till jul

Postat av Roland Koschinski

Choclate Mousse till jul

 Chocolate Mousse till Jul ? Ja, det är tillåtet att njuta lite extra innan jul   För julen är tiden för njutning och mys, för tröst, god mat och god dryck. Och för er som ser fram emot alla smarriga efterrätter i julen: vad sägs om att testa vår sammetslena och    luftiga chokladmousse? Moussen är söt, kraftfull och har en fyllig och rund smak av choklad – perfekt för kvällar där du verkligen vill njuta! Den är utan tillsatt socker och har få kalorier,    men ger absolut ingen känsla av att vara en lågkaloridessert.   Tips på varierande...

Läs mer →

Focaccia av brödmix

Postat av Roland Koschinski

Focaccia av brödmix

      Focaccia av brödmix   Gör läcker och fiberrik focaccia från Fiberbrød.   INGREDIENSER   För 1 rund bröd   1 förpackning Hälsosammare Fiberbröd à 250 g   3 dl vatten   2 matskedar olivolja   Kalamata oliver utan stenar   Ca ½ s finhackad rosmarin   Olivolja att ringla över brödet   Havssalt   NÄRMA SIG   Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bakplåt med olivolja (detta för att ge focaccia en krispigare botten).   Låt oliverna rinna av och hacka ett par kvistar rosmarin. Blanda sedan brödblandningen med vatten och olivolja.   Krama ut degen...

Läs mer →

Mjöl guide

Postat av Roland Koschinski

Mjöl guide

  Undrar du hur våra olika mjölsorter fungerar? Allt vårt mjöl är glutenfritt. Det gör att de inte har samma bindande effekt som glutenhaltigt mjöl. Om du byter ut mer än ca. 20% glutenhaltigt mjöl med något av dessa mjöl måste man samtidigt tillsätta något som har en bindande effekt som t.ex. fiberhusk, johannesbrödmjöl och liknande Vi rekommenderar att du använder recept gjorda för glutenfritt mjöl.     Mandelmjöl   Vikt: 1 dl väger 45 g   Specialegenskaper: Hela 51 % protein. Högt innehåll av bl.a. magnesium, B-vitaminer och zink.   Användning: Var du än använder mjöl kan du byta...

Läs mer →