Blogg

Mandelkaka med bär

Postat av Roland Koschinski

Mandelkaka med bär

INGREDIENSER 130 g olja eller flytande margarin2 ägg2 ½ dl mjölk200 g finmalda mandlar3 tsk bakpulver120 g Sukrin Melis Dekorera med:Sockerfri sylt, eller färska bär med SukrinValfritt: vaniljkräm UTFÖRANDE Blanda ägg, mjölk och olja/flytande margarin i en skål. Du kan eventuellt ersätta halva fettet med fruktpuré. Blanda mandelmjölet med bakpulver och Sukrin i en annan skål. Häll i vätskan och rör ihop smeten väl.Häll smeten i en rund form, 24-26 cm. Grädda på galler mitt i ugnen i 200°C i ca 25-30 minuter. Bred på på sylt när kakan är avkyld. Dekorera gärna med färska bär. Du kan också lägga ett...

Läs mer →

Mandelbar på SukrinSirup - En sockerfri mandelbar med mjuk konsistens och fantastiskt näringsinnehåll

Postat av Christina Eberhardson

Mandelbar på SukrinSirup - En sockerfri mandelbar med mjuk konsistens och fantastiskt näringsinnehåll

INGREDIENSER 4 msk (60g) SukrinSirup90 g hackade/ grovmalda mandlar1,5 toppade msk (16g) Mandelmjöl1 msk (13g) SukrinMelisen nypa vaniljpulver eller efter behag Valfritt: 40 g Choklad utan tillsatt socker, helst Sukrin Choklad! Ger ca 3 bars UTFÖRANDE Värm SukrinSirup i mikrovågsugn på full effekt i 20 sekunder. (Eller på spisen tills sirapen bubblar). Mal mandel i en matberedare i 10-12 sekunder (eller finhacka för hand). Blanda de torra ingredienserna först och tillsätt sirap. Blanda allt tillsammans för att bilda en klibbig deg. Låt degen svalna några minuter innan barsen formas. Fukta två skedar och använd baksidan för att forma till bars. Sätt...

Läs mer →

Påskbakelse utan gluten och tillsatt socker!

Postat av Roland Koschinski

Påskbakelse utan gluten och tillsatt socker!

INGREDIENSER Rulltårta: 4 ägg1 dl mandelmjöl½ dl Sukrin:12 msk profiberca 2 msk kakao1 msk fiberhusk1 tsk bakpulver2 krm vaniljpulver Chokladfyllning:100 gram mascarpone75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker50 gram smör½ dl Sukrin Melis Dekoration:Grädde6 till 8 konserverade persikohalvor (i fruktjuice)Sukrin melisev. extra sötning UTFÖRANDE RulltårtaSätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och Sukrin pösigt med elvisp. Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut -...

Läs mer →

Laga gröt utan gryn eller bröd utan gluten

Postat av Roland Koschinski

Laga gröt utan gryn eller bröd utan gluten

Några recept på sportlov. KETO-gröt med kokosIngredienser1 matsked kokosolja (alternativt samma mängd smör)1 dl kokosgrädde (alternativt 1 dl vatten eller 1 dl grädde)1 matsked kokosmjöl2 ägg Instruktioner:Blanda alla ingredienser i en kastrullRör om på medelvärme. Inom några minuter är gröten färdig.Som grädde på moset lägg en klick smör och strö över kanel och sukrin(kan uteslutas). Man kan även ha lite bär, chiasylt, kardemumma eller annan smaksättning efter tycke och smak.  KETO-gröt med mandelIngredienser30 g smör1 ägg1 dl grädde (alternativt mandelmjölk)1 msk mandelmjöl1/2 tsk fiberhuskInstruktioner:Smält smöret på medelvärme i en liten kastrull.Rör i ägg, grädde, mandelmjöl och till slut fiberhusk. Gröten bränns lätt, så det är viktigt att röra om hela tiden.Rör...

Läs mer →

Nu kommer det strax finfin läsning till butiken!

Postat av Christina Eberhardson

Läs mer →