Blogg

Sesambröd

Postat av Christina Eberhardson

Sesambröd

Med sesammjöl kan du laga ett enkelt och gott sesambröd. Detta recept går även utmärkt att laga både hamburgerbröd eller focaccia. INGREDIENSER 2 dl vatten2 ägg1 msk fiberhusk2 dl finmalde mandlar1 dl malda havregryn1 dl sesam-mjöl1 ½ tsk bakpulverca 1 tsk salt, efter smak UTFÖRANDE Blanda alla torra ingredienser innan du tillsätter ägg och vatten. Rör ihop det till en smet och låt degen svälla ett par minuter. Bred ut degen på en bakplåt, ca 1,5 cm tjock. Strö gärna sesamfrön över och grädda den i ugnen på 180 grader i 30 minuter. Dela den i rutor när den är...

Läs mer →

Brödblandning focaccia

Postat av Roland Koschinski

Brödblandning focaccia

  Brödblandning focaccia   Förvandla Fiberbröd till en läcker, fiberrik focaccia.   INGREDIENSER För 1 runt bröd   1 paket med hälsosammare fiberbröd på 250 g 3 dl vatten 3 msk olivolja Oliver utan kärnor Cirka ½ s finhackad rosmarin Ringla olivolja över brödet Havssalt   GÖR SÅ HÄR: Ställ in ugnen på 200 grader. Smörj ett bakplåt med olivolja (detta ger focaccia en krispigare bas).   Tappa av oliverna och hugga några kvistar rosmarin. Blanda sedan brödblandningen med vatten och olivolja.   Platta ut degen direkt på bakplåten, torka av olivolja och gör hål med fingrarna.    Baka i ca...

Läs mer →

Mandelkaka med bär

Postat av Roland Koschinski

Mandelkaka med bär

INGREDIENSER 130 g olja eller flytande margarin2 ägg2 ½ dl mjölk200 g finmalda mandlar3 tsk bakpulver120 g Sukrin Melis Dekorera med:Sockerfri sylt, eller färska bär med SukrinValfritt: vaniljkräm UTFÖRANDE Blanda ägg, mjölk och olja/flytande margarin i en skål. Du kan eventuellt ersätta halva fettet med fruktpuré. Blanda mandelmjölet med bakpulver och Sukrin i en annan skål. Häll i vätskan och rör ihop smeten väl.Häll smeten i en rund form, 24-26 cm. Grädda på galler mitt i ugnen i 200°C i ca 25-30 minuter. Bred på på sylt när kakan är avkyld. Dekorera gärna med färska bär. Du kan också lägga ett...

Läs mer →

Mandelbar på SukrinSirup - En sockerfri mandelbar med mjuk konsistens och fantastiskt näringsinnehåll

Postat av Christina Eberhardson

Mandelbar på SukrinSirup - En sockerfri mandelbar med mjuk konsistens och fantastiskt näringsinnehåll

INGREDIENSER 4 msk (60g) SukrinSirup90 g hackade/ grovmalda mandlar1,5 toppade msk (16g) Mandelmjöl1 msk (13g) SukrinMelisen nypa vaniljpulver eller efter behag Valfritt: 40 g Choklad utan tillsatt socker, helst Sukrin Choklad! Ger ca 3 bars UTFÖRANDE Värm SukrinSirup i mikrovågsugn på full effekt i 20 sekunder. (Eller på spisen tills sirapen bubblar). Mal mandel i en matberedare i 10-12 sekunder (eller finhacka för hand). Blanda de torra ingredienserna först och tillsätt sirap. Blanda allt tillsammans för att bilda en klibbig deg. Låt degen svalna några minuter innan barsen formas. Fukta två skedar och använd baksidan för att forma till bars. Sätt...

Läs mer →

Påskbakelse utan gluten och tillsatt socker!

Postat av Roland Koschinski

Påskbakelse utan gluten och tillsatt socker!

INGREDIENSER Rulltårta: 4 ägg1 dl mandelmjöl½ dl Sukrin:12 msk profiberca 2 msk kakao1 msk fiberhusk1 tsk bakpulver2 krm vaniljpulver Chokladfyllning:100 gram mascarpone75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker50 gram smör½ dl Sukrin Melis Dekoration:Grädde6 till 8 konserverade persikohalvor (i fruktjuice)Sukrin melisev. extra sötning UTFÖRANDE RulltårtaSätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och Sukrin pösigt med elvisp. Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut -...

Läs mer →